Бившата звезда на Уест Хем Еял Беркович нападна жестоко новия наставник на Челси Авраам Грант, както и ръководството на клуба, за начина, по който Жозе Моуриньо бе „свален от власт”.

Кариерата на екс-футболиста на „чуковете” за националния отбор на Израел бе прекратена, когато селекционер бе именно Грант.

„Мисля, че начинът, по който от „Стамфорд Бридж” дадоха работата на Авраам, бе отвратителен и непочтен. Но това е история, чийто край е предизвестен. Челси и Грант принизиха най-великия мениджър на „сините” за всички времена, може би най-харизматичната личност във футбола в момента”, каза Беркович.

„Познавам се с Грант, явно понякога трябва да се действа егоистично. Браво Авраам. Точно така се прави. Не е нужно да си добър треньор, за да застанеш начело на Челси и да почнеш да жънеш успехи. Имаш всичко необходимо – пари и отлични състезатели. Нужно е само да бъдеш психолог – а ти си от най-добрите в това отношение”, продължи бившият футболист.

„Грант сигурно ще постигне успех, но има един проблем. Той винаги ще бъде помнен като човекът, който изгони Моуриньо от Челси. Що се отнася до играчите на тима, напълно разбирам, как се чувстват те в момента. Не е приятно да получиш съвсем нов наставник, за когото знаеш, че е най-добрият приятел на Роман Абрамович. А един от най-добрите специалисти в света вече няма да те тренира. Това съвсем не говори за професионализъм”, сподели още Еял.

„Предполагам, че Дрогба, Лампард и Тери се питат – кой е пък този Авраам. Но аз ви поздравявам господин треньор – „ударихте кьоравото”, браво на вас”, завърши Беркович.