Българският нападател Димитър Бербатов отново бе един от най-добрите на терена при победата на Тотнъм с 1:0 срещу прекия конкурент за евроквота Рединг. Със спечелените три точки „шпорите” вече са на шесто място в класирането.

Бербатов получи похвали за изявите си от английските медии, въпреки че не успя да се разпише в срещата. Единственото попадение падна от дузпа, реализирана от Роби Кийн. Реферът Алън Уайли отсъди единайсетметровия удар в 41-та минута заради игра с ръка на Грег Халфорд в наказателното поле.

През първото полувреме именно Бербатов и Кийн пропуснаха най-чистите възможности за Тотнъм, докато Лирой Лита удари гредата за Рединг. Българският национал отново раздаваше брилянтни пасове и създаде редица опасности пред вратата на Маркус Ханеман.

През втората част Тотнъм опитваше да доминира, но се получи равностойна битка на терена, в крайна смета завършила с пета поредна победа за домакините. Футболистите на „шпорите” зарадваха мениджъра си Мартин Йол и с първи мач от октомври миналата година насам, в който не са допускали гол във вратата си.