Манчестър Юнайтед намери нападател, който ще излезе на клуба доста по-евтино от българския голмайстор Димитър Бербатов. „Червените дяволи” подготвят оферта за младия холандец Клаас Ян Хунтелаар.

Според „Сън” предложението на Манчестър към Аякс ще бъде на стойност 12 милиона паунда. Холандският гранд първоначално искаше 18 милиона за звездата си, но в момента е във финансова криза и вероятно ще се съгласи на по-малка сума.

Сър Алекс Фъргюсън пък се цели в Хунтелаар отдавна и се опита да го привлече още миналата зима. Младокът има 53 гола в 65 мача за амстердамския тим и на 24 години вече е сравняван с Марко Ван Бастен и Рууд Ван Нистелрой.

Клаас Ян Хунтелаар държи и рекорда на младежкия национален отбор на Холандия с 18 гола в 22 мача. Той е желан още от Ювентус и Арсенал.

В случай, че си осигури услугите на Хунтелаар, Фъргюсън почти сигурно ще се откаже от привличането на Димитър Бербатов, тъй като ще разполага с нападател, а касата за трансфери няма да отпусне нужните 35 милиона за българина.