Българският национал Димитър Бербатов заедно със своя Тотнъм се класираха за финала на Карлинг Къп, след като в полуфинален мач реванш „шпорите” не срещнаха никакви затруднения срещу Арсенал и победиха с 5:1. Първата среща между двата отбора завърши 1:1.

Така Бербатов и Тотнъм ще играят на финала за Карлинг Къп срещу победителя от другата полуфинална двойка между отборите на Евертън и Челси. Мачът на стадион "Уембли" е на 24-и февруари. 

Българският нападател започна като титуляр и бе сменен в 64-та минута от Джърмейн Дефоу. Бербо записа една асистенция и една греда в своя актив.

Още в 3-та минута домакините поведоха след като Бербатов подаде на Джърмейн Джинас, който премина през четирима футболисти на Арсенал и прати топката в мрежата на Лукаш Фабиански.

В 27-та минута Джинас центрира в наказателното поле на Арсенал, където нападателя на „артилеристите” Никлас Бендтнер си заби неспасяем автогол.

Само след 180 секунди Бербатов излезе сам срещу Фабиански, но ударът на българския нападател срещна дясната греда на вратата на полския страж.

Второто полувреме започна с бърз гол, след като в 48-та минута Аарън Ленън намери Роби Кийн, който се измъкна от защитниците на Арсенал и направи резултата 3:0.

В 60-та минута ирландският национал върна жеста и подаде на Ленън, който с хубав удар не остави никакви шансове на Фабиански и отбеляза четвъртия гол в мрежата на Арсенал.

Двайсет минути преди края на мача Емануел Адебайор отбеляза почетното попадение за Арсенал след удар от границата на наказателното поле на Тотнъм.

В 90-та минута Джинас навлезе в наказателното поле на Арсенал, след което подаде на Малбранк на празна врата и французинът оформи крайния резултат в срещата.