Тотнъм ще играе мачовете си на стадиона на Уест Хем „Ъптън Парк”, докато домът на „шпорите” „Уайт Харт Лейн” се ремонтира, твърдят на Острова.

Според „The People” ръководството на Уест Хем се е съгласило с колегите си от Тотнъм да приема домакинските мачове на тима от Северен Лондон от 2009 година. Сега се очаква предложението на Тотнъм за сумата, която ще плати като наем за съоръжението в източната част на английската столица.

Сделката може да донесе до 20 милиона паунда за Уест Хем. Ръководството на „чуковете” се надява да остане на „Ъптън Парк”, докато бъде построен новият стадион на тима. Желанието на Уест Хем е да се премести точно в края на договора с Тотнъм, през 2011 година.

Очаква се Тотнъм да обяви през някой от следващите месеци дали отборът ще се мести от „Уайт Харт Лейн”, за да го реконструира, или направо ще започне строеж на нов стадион на друго място.

Клубът, в който играе Димитър Бербатов, вече получи одобрение за строеж на нова ултрамодерна тренировъчна база в района на Енфийлд.