Навръх своя имен ден българският футболист Димитър Бербатов записа цял мач за Фулъм, но въпреки това неговият тим претърпя поражение с 0:2 като гост на Саутхемптън.

Мениджърът Мартин Йол, който през седмицата получи подкрепата на новия собственик на тима, да продължи да работи за просперитета на „котиджърс“, този път не успя да пребори дишащия във врата на лидерите съперников тим.

Холандският специалист гласува доверие на българския нападател, който обаче не успя да се разпише в двубоя.

Видимо тимът на Саутхемптън доминираше на собствения си терен. Рики Ламбърт даде преднина на домакините в 20-та минута, преди Джей Родригес да удвои преднината в 43-та минута. По този начин още преди почивката Саутхемптън свърши по-важното, за да спечели трите точки.

В 20-та минута на срещата, след центриране от корнер, защитата на Фулъм не успя да изчисти по най-добрия начин. Топката стигна до Рики Ламбърт, който с глава вкара за 1:0.

Малко преди двата тима да се оттеглят на почивка падна и вторият гол. След балонно центриране Рики Ламбърт асистира на Джей Родригес, който с глава засече за крайното 2:0.

Двубоят бе белязан и от изключително неспортсменска постъпка на съотборник на Димитър Бербатов. Загубил битката за топката защитникът Фернандо Аморебиета удари с юмрук в задните части на съперников играч.

След поражението Фулъм заема 14-о място с 10 точки, докато Саутхемптън е на 3-а позиция след лидерите Арсенал и Ливърпул. Все още обаче не са се изиграли всички мачове от 9-я кръг в Премиърлийг.