Манчестър Юнайтед може да нанесе голям психологически удар в борбата за титлата, ако успее да победи Ливърпул на "Анфийлд" в неделя за първи път от пет години. Това заяви бившият нападател на "червените дяволи" Димитър Бербатов.

Пред сайта на букмейкъра "Бетфеър" българинът изрази увереност, че подобен успех би дал огромна увереност на мениджъра Оле Гунар Солскяер и неговите футболисти, които в момента имат 3 точки преднина пред големия си съперник на върха в класирането.

"Ако Юнайтед спечели, това ще бъде голям удар по Ливърпул психологически и огромна заявка за титлата. Манчестър Юнайтед ще може да кажа - да, ние се върнахме", заяви Бербатов, който спечели Висшата лига два пъти по време на престоя си на "Олд Трафорд".

"Дори и Юнайтед да спечели обаче, тимът не може да си позволи отпускане. Шест точки са нищо във Висшата лига и ние сме виждали и преди как се губи такъв аванс. За Солскяер и футболистите обаче ще има прилив на увереност при победа.

Дори и да загубят, в Юнайтед не трябва да униват, а да се усмихнат и да продължат да се борят до последния мач. Когато аз бях футболист, в първия ми сезон в Манчестър Юнайтед, ние се надпревархме точно с Ливърпул за титлата и бе чудесно, когато я спечелихме. Да, в дебюта ми срещу тях загубихме, но важното бе, че накрая ние станахме шампиони", каза още легендарният български нападател.