Дейвид Бентли от Блекбърн и Ашли Йънг от Астън Вила са новите имена в английския национален отбор по футбол за евроквалификациите с Израел и Русия. 22-годишните Бентли и Йънг ще заменят контузените Дейвид Бекъм и Киърън Дайър в състава на Стив МакЛарън.

Това ще е първото появяване на Бентли с националната фланелка след като отказа да играе за младежкия национален отбор на Евро 2007, като цитира за причина преумора.

МакЛарън обаче отчаяно се нуждае от свежи сили по крилата, след травмите на Бекъм и Дайър.

Селекционерът заяви, че Бентли вече си е платил цената за самоотлъчката. „Мисля, че постъпих правилно, като го оставих известно време извън състава. Той прие това и плати последствията, но това е нов състав и той заслужава да бъде в него,” каза МакЛарън.

Наставникът бе много разочарован от поредната контузия на Бекъм. „Това е голям удар за нас. Той е голям играч, а на нас ни престоят големи мачове и ни трябват такива играчи.”

Сред останалите, които със сигурност пропускат мача са Уейн Рууни, Уейн Бридж, Ледли Кинг, Гари Невил, а Питър Крауч е наказан за първата среща.

Под въпрос са Стивън Джерард и Франк Лампард, които лекуват травми, но може би ще са готови.

Групата на Англия:

Вратари: Пол Робинсън (Тотнъм), Дейвид Джеймс (Портсмут), Скот Карсън (Астън Вила);

Защитници: Майка Ричардс (Ман Сити), Уес Браун (Ман Юн), Рио Фърдинанд (Ман Юн), Джон Тери (Челси), Ашли Коул (Челси), Сол Кембъл (Портсмут), Фил Невил (Евертън), Ники Шори (Рединг), Гарет Бари (Астън Вила);

Полузащитници: Дейвид Бентли (Блекбърн), Стивън Джерард (Ливърпул), Франк Лампард (Челси), Джо Коул (Челси), Шон Райт-Филипс (Челси), Майкъл Карик и Оуен Харгрийвс (Ман Юн) и Стюърт Даунинг (Мидълсбро);

Нападатели: Ашли Йънг (Астън Вила), Алън Смит (Нюкасъл), Майкъл Оуен (Нюкасъл), Питър Крауч (Ливърпул), Андрю Джонсън (Евертън), Джърмейн Дефоу (Тотнъм).