Полузащитникът на Блекбърн Дейвид Бентли каза, че не е съгласен с репутацията си на арогантен играч.

Бившото крило на Арсенал вярва, че кариерата му страда, заради епитетите, които му лепят, но иска да изчисти името си и да играе за националния отбор на Англия.

Преди време младежкият национал на Англия беше определян като „новия Бергкамп”, но получи различни определения, заради няколко безсънни нощи на компютърни игри, няколко странни прически и други прегрешения.

И това, че е наричан несериозен и арогантен, влияе на прогреса в кариерата му. „Има пречки по пътя ми. Не мога да си обясня лошото отношение към мен. Всички, с които говоря – фенове, преса – никой не е срещу мен. Разбирам се със всички.”, недоумява Бентли.

Той се изяви в много добра светлина за младежкия национален тим на Англия, под ръководството на бившия селекционер на тима Питър Тейлър и смята, че е готов да играе на пълни обороти и при мъжете.

„Никога не съм имал проблем с Питър Тейлър. Наистина се разбирахме добре с него. Много ми допадаше да играя под негово ръководство. Изиграх само седем мача, но станах играч на мача в 4 или 5 от тях. Представих се много силно като национал. Колкото по-скоро очистя името си, толкова по-добре. Искам да играя за Англия. Това е най-голямата ми мечта, защото съм истински патриот и желанието ми е Англия да е номер 1 в света”, завърши Бентли.