В контролна среща Лейтън Ориент загуби с 1:5 от Тотнъм, като българският нападател Димитър Бербатов изобщо не беше включен в групата на „шпорите” от мениджъра Хуанде Рамос.

Отново много силен мач за Тотнъм при отсъствието на Роби Кийн и Димитър Бербатов направи Дарън Бент, който се отличи с хеттрик, а много силен мач направи и Лука Модрич.

В 4-та минута Лейтън Ориент поведе с 1:0, след като Деметриу вкара много хубав гол от далечно разстояние.

През второто полувреме головата машина на Тотнъм заработи и само за 45 минути футболистите на Хуанде Рамос отбелязаха пет гола.

Още в 46-та минута Дос Сантос центрира от ъглов удар, след което Бейл стреля с глава, но вратарят Морисън изби топката, която попадна в Бент, който изравни резултата 1:1.

Само две минути по-късно Зокора намери с много хубав пас Аарън Ленън, който с плътен и хубав удар не остави никакви шансове за стража на Лейтън и направи резултата 2:1 за Тотнъм.

В 52-та минута Ленън асиситира за първото попадение на Лука Модрич с фланелката на Тотнъм.

В 60-та минута Дженас подаде на Дарън Бент, който отбеляза своя втори гол в срещата и покачи резултата на 4:1 за „шпорите”.

Бент оформи своя втори хеттрик в рамките на три дни в 77-та минута, когато засече подаване на Дос Сантос и прати топката неспасяемо под гредата, а по този начин оформи и крайния резултат в срещата.