Наставникът на Ливърпул Рафаел Бенитес се застъпи за Питър Крауч, след като играчът на „червените” бе изгонен с директен червен картон при снощната загуба от Челси с 0:2 в турнира за Карлинг Къп.

Крауч трябваше да напусне играта заради изключително грубо влизане в краката на състезателя на „сините” Джон Оби Микел в момент, в който Ливърпул изоставаше в резултата с 0:1. Този момент се оказа решаващ и за шансовете на неговите съотборници да обърнат резултата в срещата.

Наставникът на „червените” обаче сподели, че неговият футболист е бил провокиран.

„Това решение реши и мача. Микел се опита да ритне Крауч на два пъти. Това е и причината Питър да си изгуби ума и да влезе по този начин”, каза Бенитес.

„Ако реферът бе решил да свири преди това, нямаше да се получи този инцидент. Може и да е за червен картон, но съм виждал и по-страшни единоборства, при които са вдигани само жълти картони, понякога не е имало и официално предупреждение”, добави той.

„Разочарован съм от развоя на срещата и от това, че загубихме. Мисля, че с 11 души на терена се справяхме доста добре. Подавахме си топката отлично и създадохме доста добри възможности, но техният страж бе на ниво”, завърши испанският специалист.

„Може би Рафа не е доволен от картона, но според мен влизането бе изключително грубо, да не говорим, че играчи на Ливърпул извършиха около седем-осем фаула срещу Микел през първата част”, каза от своя страна наставникът на Челси Аврам Грант.

„Нямаше никаква нужда Крауч да извършва подобно нарушение. Ситуацията бе в средата на терена, до тъч линията. Приоритет пред съдиите е да пазят играчите от подобни неща, вижте какво се случи на Джон Тери, той ще трябва да отсъства за шест седмици”, добави израелският треньор.