Рафаел Бенитес е на мнение, че спечелването на Лига Европа не му е било необходимо, за да се докаже като добър мениджър.

Воденият от Бенитес Челси грабна трофея, побеждавайки Бенфика с 2:1 на финала на турнира, играл се пред 56 хил. зрители в Амстердам. Португалците бяха по-добрият отбор, но с една контраатака на Торес и гол в добавеното време на Иванович лондончани в крайна сметка триумфираха.

"Разбира се, че исках трофея. Но ако бяхме загубили, това нямаше да ме направи по-лош мениджър. Знам колко струвам и съм се научил да гледам философски на треньорската професия, на тези непрестанни люшкания между "осанна" и "разпни го", заяви Рафа на пресконференцията след мача.

"Голът на Иванович, който ни донесе победата, сме го отигравали на тренировка. Знаехме, че едно от слабите места на Бенфика е именно при центрирането от корнер. Върху това ни заостри вниманието и Давид Луис, бивш играч на португалския тим, и ние се възползвахме по най-добрия начин".

За Франк Лампард: "Какво да кажа за Франк, освен това, че е голям професионалист и непрекъснато работи здраво. Той е доказал се играч. За някои хора е може би изненадващо колко свеж изглежда на неговите години и колко гола бележи, но не и за мен".

За Фернандо Торес, развил именно под крилото на Бенитес, докато той бе мениджър на Ливърпул: "Доста наши играчи бележат прогрес през този сезон. Фернандо е един от тях. Той работи усилено във фитнеса и това му помогна да подобри играта си". /БГНЕС