Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес изрази увереност, че тимът му ще успее да вземе трите точки при гостуването си на Съндърланд днес, въпреки че „червените” ще бъдат без двама от ключовите си футболисти – капитанът на тима Стивън Джерард и голмайстора Фернандо Торес.

Двамата не успяха да се възстановят навреме от различни травми и пропускат срещата с „черните котки”. От щаба на мърсисайдци вярват, че двамата ще бъдат на линия за двубоя от Шампионската лига срещу Лион през следващата седмица.

„Можем да победим и без тях”, коментира Бенитес.

„Имаме добри футболисти, които могат да ги заместят, но трябва да покажем дух и характер, за да превъзмогнем този проблем. Имаме играчи, които тренират добре и чакат своята възможност. Тя дойде и те могат да се възползват от шанса си”, каза още испанецът.

Специалистът още допълни, че защитникът Джейми Карагър и аржентинския халф Хавиер Масчерано ще оправдаят критиците си с добра игра днес. Двамата са критикувани за слабата си фирма напоследък, но Бенитес вярва, че съвсем скоро Карагър и Масчерано ще покажат истинската си класа.