Треньорът на Ливърпул Рафаел Бенитес нападна английския национален отбор заради Стивън Джерард, който все още се възстановява от счупен пръст на крака.

Наставникът на „трите лъваСтив МакЛарън е убеден, че капитанът на „червените” ще може да вземе участие в двете изключително важни квалификации за Евро 2008 срещу Израел и Русия, въпреки че пропусна последните две срещи за клубния си отбор.

Джерард има огромно желание да играе в предстоящите мачове. Трябва да преценим ситуацията след този уикенд, но съм убеден, че ще бъде на мое разположение”, каза МакЛарън.

„Всеки един състезател желае да защитава цветовете на своята страна. Стивън винаги иска да играе и никога не е отказал на повиквателна. Трябват ми играчи с такъв характер. Ще продължим да работим с медицинския екип на Ливърпул, но решението ще бъде взето от нас и от самия него”, продължи селекционерът.

Джерард пропусна вчерашния мач на „Анфийлд” срещу Дарби Каунти, а Рафа Бенитес заяви, че е твърдо против това Стивън да играе за Англия на обезболяващи инжекции. Испанецът никак не е доволен, че не може да окаже влияние върху решението на футболиста.

Стиви не тренира нормално все още. Може да го натоварим, но не искам да е на цената на инжекции. Той иска да играе във всички срещи, но по-добре да не рискуваме с него. Трябва да процедираме внимателно. Може би, по-добре ще е, ако вземе участие само в едната квалификация, а не и в двете. Знам колко важен е националния отбор за него, но все пак ще говоря с МакЛарън, не бива да поемаме излишни рискове”, заяви Рафа.