Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес е готов да продаде вратаря Скот Карсън на Астън Вила, като сделката би освободила място за връщане на Николай Михайлов на Анфийлд.

В момента Карсън играе под наем на Вила Парк и иска да продължи кариерата си в тима от Бирмингам, където получава достатъчно игрово време. Михайлов пък бе преотстъпен на холандския Твенте, тъй като не получи работна виза, заради недостатъчен брой мачове в националния отбор.

„Можете да разберете, че той иска да играе” – заяви Бенитес за Карсън – „Той знае, че Пепе Рейна е изключително класен и за него ще бъде трудно да играе тук. Скот е професионалист и е добро момче. Това е важен момент в неговата кариера и той иска да играе.”

„В момента сме концентрирани върху нашия отбор и върху нашите мачове, но Вила може да реши, че иска да го задържи. Ние имаме Пепе, Шарл Итанже и Дейвид Мартин, така че ще се справим със ситуацията.”

Ако националът на Англия бъде продаден, в края на сезона Ливърпул ще остане само един опитен страж - Пепе Рейна, тъй като договорът за преотстъпване на резервата Шарл Итанже изтича, а Дейвид Мартин още не е готов за заместник на испанския страж.

Николай Михайлов е твърд титуляр в младежкия национален отбор на България, който утре ще гостува именно на Англия в Милтън Кейнс, като до края на квалификациите вратарят най-вероятно ще събере необходимия брой участия с трикольорите, за да получи разрешително за работа на Острова.