Испанският мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес е готов да предложи нов контракт на ветерана Сами Хюпия. Финландският ветеран е един от футболистите в тима на „червените“ с най-дълъг стаж на „Анфийлд“.

Защитникът се превърна в неизменен титуляр за тима, но след трансфер на датчанина Даниел Агер Хюпия започна да губи мястото си в стартовите единадесет.

„Сами се намира в много добро физическо състояние и има потенциал да играе още няколко години. Трябва обаче да го пазим, защото той има нужда от повече време между мачовете, за да може да се възстановява. Обезпокоени сме, когато играе за националния на Финландия“, коментира Бенитес.

Хюпия изигра редица мачове напоследък заради тежката травма на Даниел Агер. Вчера финландецът получи почивка в двубоя срещу Рединг, като на негово място в игра се появи младокът Джак Хобс.

Снощи Ливърпул допусна първо поражение във Висшата лига, отстъпвайки на Рединг с 1:3 като гост. Във Вторник „мърсисайдци“ излизат в решителен сблъсък в Шампионската лига срещу френския Олимпик Марсилия. Англичаните имат унжда от победа, за да осигурят на 100% мястото си в следващата фаза на надпреварата. В другия мач от група А един срещу друг се изправят тимовете на Порто и Бешикташ.