Отношенията между Рафаел Бенитес и собствениците на Ливърпул са на прага на нова криза. В петък вечер не само, че Том Хикс и Джордж Жилет младши са наложили вето на желанието на спеца да привлече Гарет Бари, но са отказали и предложен безлихвен заем от 12 милиона лири, който да помогне на „червените да си уредят услугите на капитана на Астън Вила.

Заемът – разкрива „Times” – е предложен от милионер фен на Ливърпул. Той е бил готов да предостави средствата, в случай, че преговорите с Вила тръгнат да пропадат заради финанси.

Първоначално собствениците на Ливърпул бяха дали зелена светлина за провеждането на сделката на стойност 18 милиона лири, след като мениджърът на Вила Мартин О’Нийл призна, че е загубил битката за своя капитан. След това обаче от „Анфийлд” последва завъртане на 180 градуса и отказ за привличането на играча с довода, че става дума за много пари. Малко преди това Роби Кийн акостира в Ливърпул срещу 20,3 милиона лири.

Това, че американските собственици са отказали предлаганите им пари от фена на Ливърпул е вбесило изключително много Бенитес, което може да положи началото на поредната криза в отношенията му с шефовете на тима.