Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес ще рискува да си навлече гнева на борещите се да не изпаднат отбори в Премиършип. Испанският специалист смята да даде още почивка на Стивън Джерард в мача с един от тези тимове – Уигън, с което ще улесни малко задачата на Латикс.

Бенитес предпочита да съхрани силите на своя капитан за предстоящия полуфинал в Шампионската лига следващата седмица и затова смята да не рискува с включването му в игра през уикенда.

Въпреки че този ход може да раздразни останалите отбори, борещи се за мястото си във Висшата лига, Бенитес заяви, че решението му е продиктувано единствено от мисълта Ливърпул да е в оптимален състав и форма, за да повтори успеха си срещу Челси от 2005 година.

„Знам, че отборите в дъното ще се оплакват, но ние сме професионалисти и мислим единствено за собственото си представяне,” заяви Бенитес пред „Мирър”.

„Трябва да изберем правилните ходове, и ако останалите не одобряват, това си е техен проблем.”

„Сезонът е дълъг, не играем само няколко мача, и в края на кампанията имаме много проблеми. Дали ще пусна най-добрия си състав? Зависи какво имате предвид. Ще избера състав, който според мен може да победи. Ще анализирам състоянието на футболистите ми, и ако те се нуждаят от почивка, ще я получат. Да, Стивън ще почива, ако аз реша така,” завърши Бенитес.