Наставникът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви след днешния жребий от Шампионската лига, че очаква четвъртфиналният сблъсък с Арсенал да е доста оспорван, но все пак изрази надеждата си, че неговият тим ще успее да продължи напред.

Първата среща ще бъде на „Емирейтс” на 2-ри април, а седмица по-късно – на 8-ми, двата отбора ще излязат и на „Анфлийлд”.

„Очаквахме, че ще играем срещу много силен съперник, така че бяхме наясно, че евентуален наш такъв може да е и Арсенал. Ще подходим към този мач с увереност, тъй като в момента играем доста добре”, започна Рафа.

„Това, че на реванша сме домакини, може да се окаже от голяма полза за нас, тъй като когато играем на „Анфийлд”, винаги го правим с голямо вдъхновение. Когато се изправиш срещу силен съперник, малките детайли са от голямо значение”, добави той.

Артилеристите” са добър тим, разполагат с отлични състезатели. Разбира се, оглавяват Висшата лига. Знаем, че мачът ще бъде много труден”, продължи специалистът.

„Ние сме много уверени в силите си – вкарваме голове, печелим си мачовете и не допускаме много попадения във вратата си. От друга страна, това че ще играем с „топчиите” три пъти за една седмица, ще бъде доста странно. Ще видим какво ще излезе в крайна сметка. Обикновено е доста трудно да излезеш в три мача подред и да си на върха на възможностите си и в трите. Всичко ще зависи от играчите ми и от това, дали ще са на линия за всички мачове”, завърши Рафаел Бенитес.