Наставникът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че не може да допусне неговият състав да брани двата гола преднина срещу Интер тази вечер. Двата тима се изправят един срещу друг в последната осминафинална среща реванш в Шампионската лига. Първият сблъсък на английска земя свърши 2:0 за „червените”.

Тимът от „Анфийлд” ще се опита да се превърне в четвъртия английски тим на четвъртфиналите в най-силния европейски клубен турнир.

„Не възможно е за нас само да се защитаваме за толкова много време срещу такъв голям отбор като Интер”, започна Бенитес пред  „BBC Sport”.  

„Ще излезем на „Сан Сиро” с нагласата да вкарваме голове”, добави той.

„Мисля, че Фернандо Торес е идеалният играч за тази цел. Ако успеем да вкараме едно попадение, със сигурност ще продължим напред в надпреварата” продължи испанският специалист, чийто отбор спечели последните си пет срещи.

„Играем добре, уверени сме във възможностите си. Когато се изправихме срещу Интер в първия мач, тъкмо бяхме загубили от Барнзли във ФА Къп. Сега ще излезем срещу „нерадзурите” след добра серия от победи”, каза още Рафа.

„Ще се опитаме да ги ударим на контра, а няма по-добър от Торес в това”, завърши Бенитес.