Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че му станало неприятно от коментарите на Хорхе Валдано. Легендата на Реал Мадрид обиди жестоко наставниците на Челси и Ливърпул Жозе Моуриньо и Бенитес, като определи стила на техните отбори като „лайно на пръчка”.

Бившият световен шампион с Аржентина смята, че слабият мач между Ливърпул и Челси миналата седмица показва, накъде върви играта. Валдано останал разочарован, че такива талантливи играчи не демонстрират способностите си.

„Мисля, че Валдано показа липса на уважение към отбора, феновете и свещената сцена на „Анфийлд”. Говорейки за „лайно на пръчка” и други несправедливи сравнения, той доказа, че няма абсолютно никакво понятие от историческата реалност на световния футбол”, заяви испанският специалист.

„Познавам Хорхе Валдано от повече от 20 години – от моето време в Реал Мадрид. Аз нямам най-добрата професионална оценка за него. Мисля, че той трябва да благодари на хора като Рамон Мартинес, Капа или Жиралдес и на още много такива. Те много са му помогнали”, каза Бенитес.