Защитникът на Милан Каха Каладзе стои в сърцето на разразилия се конфликт между наставника на Ливърпул Рафа Бенитес и американските босове на тима.

Медиите в Англия информират, че испанският специалист е поискал да си осигури услугите на бранителя на италианския гранд, като по този начин да си осигури евентуален заместник на Карагър, Агер и Хюпия. Когато обаче Том Хикс и Джордж Жилет отказали да обсъждат потенциални трансфери преди 16 декември, като с това и бе загубен шанса за привличането на Каладзе.

Бенитес бе скастрен с думите да мисли за срещите от Премиършип и Шампионската лига вместо само да говори за трансферния прозорец, което бе и ясен сигнал, че той най-вероятно няма да получи финансовата подкрепа на босовете за привличането на нови играчи. Специалистът се постара да информира футболната общественост каква точно е ситуацията на „Анфийлд”.

Даниел Агер в момента е с контузия, а Сами Хюпия навлиза в здрача на своята кариера, като така евентуалното привличане на 29-годишният Каладзе за сумата от около 4 милиона лири изглеждаше ключово в допълнителното укрепване на тима.