Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес за пореден път заяви, че може да върне титлата на „Анфийлд”, въпреки ужасяващото представяне на „червените” във Висшата лига този сезон.

След серия от слаби игри Ливърпул вече се намира на седмо място във временното подреждане, на 17 точки от лидера Манчестър Юнайтед.

„Ако смятам, че това е невъзможно, може би щях да потърся други варианти пред себе си. Не мисля обаче за това. Вярвам, че можем да печелим трофеи и да спечелим Висшата лига. Тази година е невъзможно, но за в бъдеще можем”, коментира испанският наставник на „мърсисайдци”.

„Ливърпул е град на бойци и аз ще се боря. Няма значение дали завършваме наравно или губим, аз винаги ще се опитвам да дам най-доброто от себе си за всеки мач и през оставащото ми време тук, което може да бъде десет години”, продължи Бенитес.

„Ако продължиш да мислиш позитивно може да промениш нещата. Ако наведеш глава то със сигурност не може да промениш нищо. Ако мениджърът не е позитивен е трудно да подобриш каквото и да е било. Убеден съм, че това е пътят”, каза още Бенитес.

Днес Ливърпул посреща тима на Съндърланд в мач от поредния кръг на Висшата лига.