Рафа Бенитес заяви, че Питър Крауч ще остане още дълго време в Ливърпул, въпреки огромните средства, които мениджърът ще похарчи за трансфери.

Новите собственици на „червените” – Джордж Жилет и Том Хикс обещаха на Бенитес 40 милиона паунда за нови попълнения. Към тима от „Анфийлд” със сигурност през лятото ще се присъедини нападателят Андрей Воронин. Украинецът ще дойде от Байер Леверкузен със свободен трансфер.

Новината за трансфера увеличи спекулациите, а раздяла с някой от досегашните футболисти. За Крауч се говореше, че ще премине в Нюкасъл през изминалата зимна пауза. Бенитес обаче настоява, че дългучът със сигурност ще остане в отбора:

„Аз съм наистина доволен от Питър Крауч и няма да го продавам. Всички играчи имат моменти, когато те внезапно осъзнават какво трябва да правят и как да се изявяват в мачовете си и това се случи с Питър. ”

Бенитес също сподели, че е поискал от Жилет и Хикс да му осигурят средства за нов дългосрочен договор на Шаби Алонсо, за когото се появиха информации, че ще се завърне в родината си Испания.