Испанският мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес отговори на критиците си, като заяви, че малко треньори могат да се похвалят с това, което той е постигнал начело на „червените” в последните четири години.

Вчера „мърсисайдци” претърпяха едно от най-срамните си поражения в турнира за Купата на Англия, отпадайки от закъсалия в Чемпиъншип тим на Барнзли. „Песовете” се наложиха с 2:1 над именития си съперник, при това на легендарния „Анфийлд”.

Загубата възроди слуховете за уволнението на Бенитес, който е поставен под напрежение от месец декември миналата година, когато се състоя специална среща на испанеца с американските собственици на тима Джордж Джилет и Том Хикс.

След отпадането от ФА Къп, пред тима на Ливърпул остана единствено възможността да спечели трофей през този сезон в Шампионската лига, където ще се изправи срещу италианския шампион Интер.

В периода откакто е начело на „червените” Бенитес успя да изведе Ливърпул до два финала в най-комерсиалния турнир в Европа, като през 2005 година спечели отличието.

„Ако анализирате последните няколко години откакто съм в клуба, ще видите, че сме спечелили четири трофея и сме участвали в седем финала, включително два в Шампионската лига”, коментира Бенитес.

„Колко други мениджъри са постигали това в първите три или четири години за своя клуб?”, запита испанецът. „Никой не печели трофеи всяка година”, продължи наставникът на Ливърпул.

„Да направиш това е наистина трудно, затова мисля, че в момента се намираме в мого добра позиция с много млад състав. Вярвам в отбора за в бъдеще”, каза още Бенитес.

Освен пета купа на европейските шампиони, Бенитес попълни витрината на Анфийлд с още една Суперкупа на Европа, ФА Къп и Чаритишийлд.