Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че наравно с целта да бъдат привлечени нови класни попълнения през лятото, трябва да бъдат подписани нови договори и с основните звезди на отбора.

След като получи финансова сигурност от новите собственици на „мърсисайдския” клуб, Бенитес започна преговори с няколко играчи, и заяви, че се надява да има действителни резултати преди края на сезона.

В тези разговори, според „Таймс” са въвлечени Стивън Джерард, Шаби Алонсо, както и Джейми Карагър, Хосе Рейна и Стив Финан.

Не толкова сигурна изглежда позицията на испанския национал Луис Гарсия, който в момента лекува контузия, но е спряган за трансфер в родината си.

„Говорим с някои играчи,” призна Бенитес. „Искаме да приключим с повечето неща до края на сезона.”

Причина за бързането на Бенитес е и новото правило на ФИФА, според което футболистите могат да откупват договорите си, след като са играли по три години за един клуб, когато нямат навършени 28 години.

Гарсия и Алонсо ще могат да се възползват от това правило още това лято, докато през следващата година и Джерард, Карагър и Рейна ще са под влиянието му.

Въпреки това, се очаква повечето от играчите на Ливърпул да приемат новите договори и да останат в клуба.