Бившият наставник на Реал Мадрид Рафаел Бенитес е дал индикации, че се интересува от мениджърския пост в Нюкасъл, написаха медиите в Англия.

Испанският специалист е без работа, откакто бе уволнен от „белия балет“ през януари, като съществува вариант да замени Стийв Макларън още преди края на кампанията. Информациите сочат, че трима от борда на директорите в клуба – мениджмънт директорът Лий Чарнли, главният скаут Греъм Кар и посланикът Боб Монкър – са се срещнали в отсъствието на Макларън, което ясен сигнал за отношението към последния.

Другите варианти за наставник на „свраките“ включват освободения от Реал Сосиедад Дейвид Мойс и бившия мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс. Следващите 24 часа може да се окажат силно турбулентни за Нюкасъл, макар че днес Макларън проведе тренировка с тима както обикновено. Много е вероятно до утре той вече да е уволнен, а заместникът му да бъде назначен с незабавен ефект.

54-годишният бивш селекционер на Англия проведе обичайните занимания и подготоввка за понеделнишкото гостуване срещу лидера във Висшата лига Лестър. В събота той трябваше да преглътне унизителна загуба с 1:3 от Борнемут. Именно този резултат сериозно раздразни феновете, които свалиха всякакво доверие от специалиста.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS