Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес мисли повече за бъдещето на клуба, отколкото за предстоящия финал с Милан. Според испанеца спечелването на Шампионската лига ще донесе още един трофей на Анфийлд, но по-важно е бъдещето на клуба.

 

„Ние имаме потенциала да бъдем един от най-големите клубове в Европа и ще направим стъпка в тази насока привличайки играчи с характер, качества и опит” – каза Бенитес - „Новите собственици вече видяха какви възможности има тук. Всеки път ние говорим, разговорите вървят добре и ще приказваме отново след финала”

 

„Вторият финал в Шампионската лига за три години показва както можем да направим, но ние искаме да постигнем повече. Лятото ще бъде важно, защото ние искаме да поддържаме нашия успех и да продължим напред през следващия сезон.”

 

„Доволен съм от моите играчи и усещам, че вървим в правилната посока, но този финал е просто една точка от пътя, на който искаме да бъдем. Трябва да станем по-добри, ако искаме да бъдем конкурентоспособни в първенството.”

 

„Още една европейска купа ще бъде добре дошла, но целта не е само да спечелим този трофей. Ще станем по-силни, така че ние може да се представим по-добре във Висшата лига през следващия сезон”, добави Рафа Бенитес.