Наставникът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че обсъждането на загубата от Барнзли и отпадането от ФА Къп е абсолютно безсмислено, като добави, че трябва да се гледа напред към срещата от Шампионската лига с Интер.

„От 21 години работя като треньор. Имам и добри и лоши спомени. Отдаването ми на клуба е на 100 процента. Трябва да продължим да вървим напред. Това е единственият начин, по който можем да променим нещо”, каза испанският специалист.

„Трябва да спечеля Шампионската лига, за да запазя работата си? Не познавам много мениджъри, които са успели да спечелят Шампионската лига два пъти. Пресата насажда тези приказки”, добави Бенитес.

„Нека да изясня нещата. Доста хора най-вероятно са разочаровани от това, което се случи в събота. Но ние не можем да променим този резултат. Остава ни да се преборим колкото се може по-напред в Европа, както и да запазим четвъртото си място във Висшата лига”, коментира още той.

„Когато загубиш даден мач, хубаво е няколко дни по-късно да изиграеш друг. Интер е страхотен отбор, но ако успеем да ги победим, всички ще са доволни. „Нерадзурите” са водач в Италия, един от най-големите клубове в Европа. Ако се поздравим с успеха срещу тях, ще променим много неща”, завърши наставникът на Ливърпул.