Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес призна, че полуфиналът е почти сигурен за неговия отбор, но в своя характерен стил, но пожела да гледа след реванша. „Червените” се наложиха категорично с 3:0 като гост на ПСВ Айндховен, и реваншът в Марсисайд ще е протоколен.

Бенитес обаче бе предпазлив: ”Близо сме и се намираме в чудесна позиция, но трябва да бъдем внимателни, защото във футбола всичко може да се случи, защото има реванш и трябва да изчакаме той да мине,” каза испанският специалист. „Мисля, че точно в момента отборът се намира в един от най-силните си моменти, независимо дали играе у дома или навън, и се опитва да дава най-доброто, да вкарва голове. Днес дори не допуснахме попадение, което е перфектно.”

Попитан защо все пак изпитва притеснения, Бенитес заяви: „Днес те имаха проблеми с много контузии. Ние също имаме някои, но бяхме добре организирани и имахме ясна идея какво да правим, а за мен това бе най-важното. На реванша обаче ще е различно, защото те ще са по-добри, но е ясно, че ние няма как да спрем да играем.”

Стивън Джерард откри головата сметка за Ливърпул на „Филипс стейдиъм”, като това бе 15-о му попадение в Шампионската лига, с което застигна легендарния Йън Ръш.

„Мисля, че всички познават неговите качества и именно отбелязването на голове и неговата страхотна игра направи разликата. Ние знаем, че той е наистина много добър. За него това бе важно, но още по-важно бе за отбора. Мисля, че три гола са добър актив и е добре да виждаш различни играчи да бележат.”