Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес поиска впечатляващите 100 милиона паунда бюджет за трансфери от новите собственици на отбора Джордж Жилет и Том Хикс. В противен случай наставникът намекна, че може да напусне клуба.

Жилет и Хикс вече му обещаха солидна сума за нови попълнения, но ден след финала в Шампионската лига, Бенитес вече е нетърпелив да започне прекрояването.

„Искам да виждам как нещата започват да се случват. Има два-три проблема, които трябва да разрешим незабавно,” заяви испанският специалист.

Листата с желани от Бенитес футболисти е оглавявана от звездата на Барселона Самуел Ето`о и от нападателя на Чарлтън Дарън Бент.

Сред останалите, които Бенитес иска да привлече са Дани Алвеш, Габриел Милито и Карлос Тевес.

Мениджърът обаче настоява веднага да бъдат започнати преговори за въпросните играчи, за да не се окаже после, че е твърде късно.

„Време е да се вземат решения. Изморих се само да говоря. Притеснявам се, че говоря за тези играчи от един, два, шест месеца, и накрая може да ги изпусна.”

„Искам нещата да се свършат сега, а не през август – тогава вече целите ти са отишли другаде,” заяви Бенитес и продължи с категоричен тон:

„Искам да се борим да сме на върха в Премиършип. Имам предвид само първото място, а не третото. Трябва да се борим и да сме на всеки финал. Сега клубът има потенциал и сила да постигне всичко това. Но трябва да действаме бързо, това е моето послание.”