Никлас Бенднтер се надява, че кариерата му в Ювентус ще тръгне нагоре като помогне на новия си тим срещу Челси в Шампионската лига. Двата отбора излизат един срещу друг тази вечер в Торино.

Нападателят премина при „старата госпожа“ под наем от Арсенал в края на летния трансферен прозорец, като има само два мача като титуляр, от общо седем двубоя, в които е взел участие. Сега обаче Бендтнер се намира в оптимална форма и се надява, че ще играе и ще вкарва голове за Ювентус.

„Дойдох в един от най-големите, ако не и най-големия клуб в света. Записах няколко мача като резерва. Очевидно, надявам се да се установя още по-добре в Италия и да започна да вкарвам голове за Ювентус“, каза Бенднтер.

„Не знам дали ще се върна в Арсенал, човек никога не може да бъде сигурен за тези неща. Но в момента се концентрирам върху кариерата си тук“, добави той.

„Не може да се подценява Челси. Дори и да не се спечелили в последните си четири мача, това е традиционно труден съперник. Спечелиха Шампионската лига миналата година, така че трябва да сме подготвени и да сме сигурни, че те няма да спечелят този мач“, каза още Бендтнер.