Полузащитникът на Челси Юси Бенаюн изрече на глас мислите на много хора – ако Челси загуби на „Олд Трафърд” във вторник и отпадне от Шампионската лига, сезонът ще е провал за „сините”. Манчестър Юнайтед спечели с 1:0 на „Стамфорд бридж”, а досега „червените дяволи” не са губили елиминация, когато са повеждали с такъв резултат в първия мач.

„Всички сме наясно, че излизаме, за да спасим сезона. Всички знаем, че това е най-важният мач тази година. Трябва да я спасим и да се класираме за полуфинал. Най-вероятно ще сме в първите три-четири на Висшата лига, и отново ще играем в Шампионската лига догодина, това е ясно. Така че сега ни остава да се борим за трофей. А единственият трофей, който можем да спечелим, е Шампионската лига,” сподели Бенаюн преди голямата битка утре.

„Трябва да сторим най-доброто, на което сме способни, да дадем всичко от себе си. Една победа ще промени всичко. Убеден съм, че ако бием Юнайтед, ще спечелим Шампионската лига. Така че, финалът за нас е във вторник,” продължи израелецът.

„Разбира се, знам, че няма да е лесно, защото Юнайтед са много добър отбор. Но Челси е доказал през последните години, че може да победи на „Олд Трафърд”. Правили сме го преди и ще дадем 100%, за да го направим отново,” завърши Юси Бенаюн. „Хората си мислят, „Юнайтед победи като гост, почти се е класирал”. Но това е само 1:0, крехък аванс, а ние сме доказали, че можем да вкарваме голове на „Олд Трафърд”.