Нападателят на Манчестър Сити Крег Белами призна, че може да сложи край на футболната си кариера, ако "гражданите" решат да не разчитат на него през новия сезон.

Белами, който е капитан на Уелс, може да не играе срещу България в европейските квалификации, ако реши да спре с футбола.

Крилото, който все пак ще играе за "драконите" в утрешната контрола с Люксембург, заяви, че е отказал сериозна оферта от страна на Волфсбург.

31-годишният играч призна: "Аз усещем с цялото си сърце, че мога да дам много на Сити. Ако обаче не попадна в групата от 25 човека, не знам какво ще правя. Може и да приключа с футбола, може и да избера някакъв вариант. Тази игра е доста груба. Усещам, че май няма да бъде част от плановете на Сити. Това се вижда от далеч. Трудно ми е, защото тук наистина ми харесва. Смятам, че показах своята привързаност през миналия сезон".

Белами продължи: "Имах няколко опции - отказах на Волфсбург. Не ме влече Германия, не се виждам как играя там. Тук съм, за да играя футбол. Ако не попадна в 25-те, нищо няма да има значение, защото няма да съм регистриран. Без футбол до януари или да си намеря клуб, където да играя? Аз искам да остана. Мисля, че заслужавам да попадна в 25-те. Трябва да изчакам обаче решението на треньора".