Футболистът на Кардиф Крейг Белами разкри, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън е пробвал да подпише с него, когато той е бил играч на Сити.

Освен това настоящият наставник на "червените дяволи" Дейвид Мойс, в периода, когато е тренирал Евертън, е направил няколко опита да привлече Белами.

"Истина е. Агентът ми имаше разговори с Юнайтед малко преди да отида под наем в Кардиф. Хубаво е чувството, че си желан от този отбор. Щеше да бъде хубаво, но не е било писано да се случи. За жалост тогава Манчестър Сити не се бяха съгласили. Те казаха "Не" и с това страницата се затвори", заяви Белами.

"В периода, когато си тръгвах от Нюкасъл, Мойс дойде да ме види и опита да ме накара да подпиша с Евертън. Накара ме да се чувствам най-желаният човек на планетата. Няколко седмици по-късно отидох в неговата къща в Престън, за да поговорим по-сериозно, но тогава нещо се промени. Той вече имаше огромен лист с правила. Каза ми: "Очаквам да подпишеш с моя отбор". Този втори разговор беше по-различен и ме накара да размисля. Беше ми заявил нещо от рода на: "Ако те сменя в 60-ата минута, няма да ходиш с наведена глава". После ми се обадиха да минавам медицинските прегледи, но аз им казах, че всичко се отменя. Месец по-късно Дейвид ми се обади и се извини. Каза, че сделката е пропаднала заради него. Това беше много добра постъпка от негова страна. След това той ме искаше докато бях играч на Уест Хям и после като бях в Манчестър Сити", заяви Белами. /БГНЕС