Нападателят на Кардиф и бивш играч на Ливърпул Крейг Белъми разкри, че през 2005 година бил много близо до преминаване в Евертън, но сам се отказал от трансфера. Уелсецът размислил, след като се запознал с част от „странните“ изисквания на Дейвид Мойс.

По онова време бързоногият голаджия все още беше част от Нюкасъл, но вече открито си търсеше ново предизвикателство. По думите тъкмо тогава на хоризонта се появили „карамелите“ и двете страни много бързо намерили общ език спрямо личните условия по евентуалния договор.

Всичко обаче се объркало, когато Белами се срещнал лично с мениджъра Дейвид Мойс. Шотландецът, който от другия сезон застава начело на Манчестър Юнайтед, го запознал със списък от правила, които уелсецът се задължавал да спазва. Сред фигурирали и такива като да не отвръща с клатене на глава, когато получава инструкции по време на мач, и да говори директно с мениджъра и с никой друг, когато имал да каже нещо.

„Бях готов да подпиша без друга среща, но след това вече не можех. Не храня лоши чувства към Мойс, а имах доста време за такова нещо. Според мен някой му беше казал, че ще си навлече проблеми с мен, и той се беше паникьосал“, откровен е Белами в своята автобиография.