Дейвид Бекъм е на път да запише името си на още едно място в историята на английския национален отбор, ако успее да спаси кожата на селекционера Стив МакЛарън. В случай, че класира Англия на Евро 2008, Бекъм ще изиграе в най-скоро време своя мач №100 с националната фланелка. 

Бекъм, който до момента има 94 мача с екипа на „трите лъва”, в следващите десет дни ще добави още две срещи към актива си. Той бе върнат в състава за двубоите с Бразилия и Естония.

Източник, близък до МакЛарън обаче заяви, че селекционерът смята да разчита на Бекс и за следващата година, а не само да тези два мача. „Стив не е повикал обратно Дейвид просто така. Той смята, че може да му свърши работа и в квалификациите по-нататък. Дейвид е свеж, защото не е играл твърде много футбол. Стив вероятно ще го взема на Евро 2008.”

Ако МакЛарън използва Бекъм в оставащите пет евроквалификации, то бившият капитан ще трябва да прелети доста километри, тъй като от лятото ще смени Реал Мадрид с Лос Анжелис Галакси.

МакЛарън обаче срещна съпротива с връщането на халфа в състава, и то от своя помощник в националния Тери Венейбълс, който вчера предупреди, че този ход може да остави селекционера в доста неприятна ситуация.

От ЛА Галакси побързаха да предупредят английската футболна общественост, че не възнамеряват да освобождават Бекъм за най-различни приятелски срещи, като тази, която се готви с Германия през август.

Президентът на американския клуб Алекси Лалас заяви: „Ние не заставаме между нашите играчи и участието им в националните отбори, но смятаме, че те трябва да участват в мачове със състезателен характер.”