Месеци преди да се присъедини към новия си отбор ЛА Галакси, Дейвид Бекъм вече е силно повлиян от американската култура.

Като виден любител на татуировките, Бекъм реши да си направи още една, по подобие на героя от популярния американски сериал „Бягство от затвора” Майкъл Скофийлд (в ролята Уентуърт Милър).

Бекъм прекарал шест болезнени часа в студио в Манчестър, за да излезе от там с чисто нова татуировка на ръката. Рисунката свързва херувима от вътрешната страна на ръката на полузащитника с китката му, а вътре в нея има вплетен израз, който да му напомня за трудните моменти, през които е преминал в кариерата си. Според вътрешни източници, посланието гласи: „Нека те мразят, завладени от страх.” Думите от римска поема са гравирани точно над изображение на ангел хранител с криле, обвити в пламъци.

Героят от „Бягство от затвора” Майкъл Скофийлд пък бе нарисуван с плановете за затвора „Фокс Ривър” по ръцете и торса си, така че да може да намери изход.

В Англия вече търсят и тайни вплетени надписи в новата татуировка на Бекъм, зовящи националния селекционер Стив МакЛарън да го върне в състава на „Трите лъва”…