Звездата на Англия Дейвид Бекъм вярва, че воденият от Фабио Капело тим на островитяните може да стане световен шампион в ЮАР догодина, ако продължава да играе по същия начин.

Трите лъва почти са се класирали за Мондиала, след като спечелиха и седемте си мача в квалификациите до момента и за да бъде сигурно участието им, трябва да победят Хърватия следващата седмица.

„Капело промени мисленето на играчите. Начинът, по който футболистите се подготвят, по който прекарват седмицата заедно, е много сериозен, много концентриран”, коментира Бекъм преди контролата със Словения в събота на Уембли.

„Това работи, защото ние не само печелим мачовете си, но ние сме заедно като отбор. Дори когато се прибираме на почивката и не печелим, има дух, който можеш да усетиш. Това е нещото, което мениджърът прави – той дава увереност на играчите си.”

„Вярвам, че имаме шанс в Южна Африка, ако играем по начина, по който играхме досега и ако продължим да сме сплотени както по време на квалификациите”, добави Дейвид Бекъм.