Контузията на Дейвид Бекъм в глезена изглежда продължава да създава проблеми както на футболиста, така и на новия му клуб ЛА Галакси. Американският тим е на път да влезе в конфликт с Английската Футболна Асоциация, тъй като не желае да освободи Бекс за приятелската среща с Германия на 22 август.

Старши треньорът на Галакси Франк Ялоп заяви, че не е сигурен дали полузащитникът ще може да играе във въпросния мач, тъй като не е тренирал нормално, откакто се присъедини към американския отбор преди две седмици.

„Не смятам, че Дейвид трябва да се притеснява за националния в този момент. Той иска да се възстанови възможно най-бързо от контузията си, за да започне да играе за нас,” каза Ялоп. „Сигурен съм, че ръководството на английския национален тим ще му даде време да навлезе във форма, и затова не трябва да го насилва.”

Най-сериозните притеснения на американците са от дългия път, който трябва да измине Бекъм до родината си и обратно, тъй като продължителният полет допълнително усложнява травмата му.