Бившият капитан на Англия Дейвид Бекъм получи Орден за особени заслуги към спорта във Великобритания. Това се случи на специална церемония в Лондон късно снощи, част от ежегодните награди на спортната индустрия.

Халфът на Реал Мадрид получи наградата от нападателя на Арсенал Тиери Анри и от председателя на организационния комитет за Олимпиадата през 2012 лорд Себастиан Коу. „В свят, където звезда се става толкова лесна, Дейвид напълно е заслужил своята слава,” заяви премиер министъра Тони Блеър. „Той е културна икона за нашата страна, но най-вече играе футбол страхотно и винаги, когато е носил фланелката на Англия, я е носил с чест.”

Събитието е най-голямото по рода си в Европа, като всяка година то отличава постиженията в британския спорт в областта на маркетинг, връзки с обществеността, спонсорство и медии.

ББС Спорт грабна приза при електронните медии, като колегите ни го заслужиха със своя сайт, посветен на Световното първенство през 2006. За най-добър вестник бе признат „Дейли Телеграф”.

Новопостроеният „Емирейтс стейдиъм” – дом на Арсенал – бе обявен за най-голямото постижение на годината.