Дейвид Бекъм вече изпитва колебания относно решението си да завърши футболната си кариера в САЩ.

През януари бившият капитан на Англия подписа петгодишен договор с ЛА Галакси на стойност 125 милиона паунда, пред като дълго време бе оставен извън състава на Реал Мадрид, както и този на Стив МакЛарън.

Но след като почувства отново любовта на феновете в петък вечерта, когато стъпи на новия „Уембли” и облече пак националната фланелка, Бекъм вече не е толкова убеден дали иска да приключи с футбола от първа класа.

„Надявам се, че да играя в Америка за ЛА Галакси няма да повлияе на моите участия за Англия,” заяви Бекс, който получи невероятно топло посрещане и бе приет като герой с овациите на 90000 души на „Уембли” при равенството 1:1 срещу Бразилия.

След като получи втори шанс от Стив МакЛарън, Бекъм е решен за си заслужи мястото и да запише 100 мача за „Трите лъва”. Той ентусиазирано обеща: „Ще прелетя и целия свят, ако трябва, за да играя за страната си.”

В сряда срещу Естония в евроквалификация, Дейвид ще запише своя мач номер 96 с Англия, а след това ще се завърне в Испания, за да се опита да спечели титлата с Реал Мадрид.

Бекъм обаче все повече се замисля върху въпроса – дали не е сгрешил, като е решил да замине за САЩ, особено, ако му предстои „лебедова песен” на Евро 2008.

„Не искам да съм тук само за мача с Естония. Надявам се да продължа да играя за националния,” добави той.

Бекъм отхвърли всякакви шансове да се завърне да играе в Премиършип под наем след края на сезона в Америка през ноември. „Няма шанс това да се случи,” бе категоричен той. Смяташе се, че Нюкасъл имат сериозни апетити към подобна сделка. „Всички в ЛА Галакси знаят, че аз искам да играя за родината си и съм сигурен, че те ще направят всичко, за да ми дадат възможност да го правя.”

Дейвид Бекъм отрече за връщане в Премиършип, но медиите на Острова намериха и друга възможност пред него – трансфер в Милан. „Росонерите” отдавна проявяват желание да се сдобият с услугите на полузащитника, и имат средствата да го откупят от ЛА Галакси.