Дейвид Бекъм заяви, че класирането на Англия за финалите на Евро 2008 е много по-важно от това, дали той ще изиграе 100-я си мач с националната фланелка.

Бившият състезател на Манчестър Юнайтед ще излезе за 99 път с екипа на „трите лъва” срещу Хърватия в сряда вечерта. Но знаейки, че шансовете на островитяните да се класират за Европейското висят на косъм, той призна, че предстоящата среща може да му е последната за Англия.

„Това, дали ще направя 100 мача за Англия, не ме интересува въобще. Не мисля за това. Вниманието ми е насочено единствено върху проблема с класирането ни за Евро 2008. В тези мачове не става дума за Дейвид Бекъм и бройката на изиграните му срещи за Англия”, призна звездата на Ел Ей Галакси.

„Това, което е най-важното е – ако ни се отвори възможност за класиране за първенството другото лято, да сме абсолютно готови за срещата с Хърватия. Няма смисъл да си търсим извинения. Трябва да се възползваме на всяка цена, ако другите тимове в нашата група се издънят. При всички положения ми се струва, че трябва да спечелим в сряда – независимо, какво се случи по другите стадиони”, каза още Бекъм.