Собственикът на Челси Роман Абрамович е готов да предложи рекордните 10 милиона евро годишна заплата на Юрген Клинсман, за да убеди германеца да поеме клуба през лятото. Бившият селекционер на Бундестима вече отказа първата оферта на руския магнат, с довода, че не иска да напуска САЩ.

Новината за новото предложение дойде в същия ден, в който се разбра, че настоящият наставник на Челси Жозе Моуриньо е най-добре платеният треньор в света. През миналата година той е получил близо 10 милиона паунда от заплати и реклами.

Междувременно Франц Бекенбауер посъветва Клинсман да не отказва възможността да води Челси. Кайзер Франц заяви: „Не знам докъде са напреднали преговорите, но аз бих могъл да си представя, че той се съгласява. Когато Юрген поеме дадена работа, той се вживява и влага цялата си енергия. Той все още се радва на уважението на англичаните от престоя си в Тотнъм. Кой друг германец би могъл да стане Играч на годината в Англия, както той го направи през 1995?”

„Юрген и Челси могат да си паснат чудесно, но не и ако той се опитва да ги води от разстояние. Той ще трябва да се премести за постоянно от Калифорния в Англия – в едно първенство, в което се играе и на Коледа, и на Нова година, има много купи и Шампионска лига.”

„Лондон те поглъща изцяло. Никой няма време там. Няма да бъде като в Германия, когато бе свободен да си ходи, когато си поиска до САЩ.”

„Роман Абрамович е силен собственик, който никой не може да подценява, защото вече успя да се справи с Моуриньо,” продължи Бекенбауер коментара си. „Две години в Челси се равняват на четири в друг клуб.”

„Въпреки това, ако пред Юрген има такава възможност, той трябва да я използва. На 42 години, той е един млад мъж, на който му се дава шанс да работи в класен отбор.”

Мистерия пък обви изпълнителния директор на Челси Питър Кениън, който от една седмица е извън страната, но никой от клуба не желае да разкрие къде точно се намира той.