Бащата на Мемфис Депай публично се обърна до звездата на Манчестър Юнайтед с молба двамата да се сдобрят и да сложат край на 17-годишната студенина във взаимоотношенията им.

Именно по тази причина холандският национал упорито отказва на фланелката да бъде изписвана неговата фамилия, тъй като баща му го е напуснал още като много малък. По думите на Мемфис това се е случило, когато той е бил на 4 годинки.

Бащата – Денис Депай представи по-различна версия на събитията и също така помоли сина си за прошка. „Когато той казва, че не съм идвал да го видя откакто е бил 4-годишен – това е лъжа“, каза Депай-старши пред британския таблоид „Сън“. „Това е невероятно и не е никак хубаво. Той е мой син и аз го обичам. Аз съм човекът, който му даде първата футболна топка.“

„Не съм го изоставял. Това не е вярно. Винаги съм бил до него. Видях в интернет как говори за баща си, че не иска да слага името му на фланелките. Това ме накара да се чувствам ужасно. Бих се радвал отново да поддържаме връзка, той много ми липсва“, каза Денис Депай.