Бащата на Мойс Кийн твърди, че трансферът на нападателя в Евертън е бил „грешка“ и иска синът му да се завърне възможно най-скоро в Италия.

Младежкият национал на Италия премина на „Гудисън Парк“ от Ювентус за сумата от 27 млн. паунда през лятото, но баща му Жан смята, че 19-годишният футболист е нещастен в Мърсисайд и трябва да се завърне възможно най-скоро в Серия А. Нападателят рядко получава шанс за изява под ръководството на Марко Силва, изигравайки едва девет мача, в които не реализира гол за „карамелите“.

 Говорейки за Centro Suono Sport, Кийн-старши заяви: Изпращането на сина ми в Англия беше грешка, защото той е твърде млад, не се чувства добре в Евертън, не харесах преминаването му там. Надявам се, че ще се завърне възможно най-скоро в Италия и се насочи към Рим, но важното е да се върне обратно тук“, сподели той. Жан разкритикува и агента на Кийн Мино Райола.

 „Нямам взаимоотношения с Райола, никога не съм се срещал с него, не мисля, че той дори иска да ме вижда. Той поиска пълномощно на сина ми, когато той бе на 14 години и заедно с бившата ми жена искаше да го заведем в Англия. В Евертън, където играе той сега, му е трудно да се приспособи. Мисля, че той трябваше да почака още някоя и друга година, преди да заиграе в чужбина. Ако има възможност той да се завърне в Италия, се надявам тя да се осъществи“, продължи баща му.

Жан твърди и, че Ювентус му дължи два влекача от сделка с него, когато подписали със сина му на 14 години.

„Историята за влекачите? Вярвам в Господ и вярвам в обещания. Но ако думата им е била лъжа, не мога да им имам повече доверие. Те ми обещаха два влекача и все още не са ми ги дали“, завърши Кийн-старши. /БГНЕС