Бащата на Маруан Фелаини защити халфа на Манчестър Юнайтед от постоянните критики, които последният получава напоследък заради прийомите, които използва а терена.

Абделлатиф Фелаини скочи да брани чедото си, след като белгийският национал нацели с лакът Джо Алън в европейската квалификация Белгия-Уелс (0:0) през тази седмица. Преди това пък полузащитникът бе заподозрян, че е наплюл нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро в градското дерби преди два кръга.

„Маруан не го удари с лакът нарочно“, заяви Фелаини-старши. „Случайно да сте видели какви им бяха краката след мача с уелсците?“

„Видяхте ли какво сториха на Дрийс Мертенс? Нашите трябваше да бъдат силни и Маруан го направи, но той никога не е искал да нарани някого.“

„Всъщност дотук Маруан не е контузвал никого, когато е играл за националния отбор. Той обаче е понасял травми. Освен това трябва да разберете, че той е много голям. Когато влезе в единоборство по-дребен играч, неговите лакти са на нивото, където е лицето на опонента му. Той не е мръсен играч и може да го каже, като се погледне в огледалото“, допълни бащата на Фелаини.