Футболистът на Нюкасъл Джоуи Бартън отново получи отказ на искането си за пускане под гаранция и остава в затвора. 25-годишният халф ще бъде съден за нападение и нанасяне на телесни повреди. Бартън е зад решетките откакто бе арестуван в малките часове на 27 декември в центъра на Ливърпул.

По време на първоначалното изслушване, обвинението на Бартън стана по-сериозно, след като се разбра за телесните повреди, които той е нанесъл на жертвата си.

Бартън и негови приятели се спречкали с друга група и се сбили на Чърч Стрийт пред заведение на „МакДоналдс” в Ливърпул.

Джоуи Бартън ще се изправи пред съда на 16 януари. Адвокатът на футболиста вече обяви, че е пуснал поредна молба за освобождаване под гаранция.

Междувременно, „Сън” разкрива, че буйният играч е ужасно изплашен и не смее да си покаже носа от килията си, тъй като го е страх от нападение от страна на останалите затворници. Като най-известната личност зад решетките, Бартън смята, че може да стане обект на насилие. Той е чут да подсмърча в малкото помещение, отредено му от властите, а вътрешни източници твърдят, че той купува непрекъснато цигари, кафе и сладкиши на съкилийниците си, за да ги предразположи.

Въпреки че на затворниците в Англия се разрешава да притежават до 15 паунда на седмица, се смята, че Бартън все пак има привилегията да харчи повече.