Полузащитникът на Нюкасъл Джоуи Бартън направи доста цветисто изказване, в което внесе ясното около боя с Осман Дабо, докато двамата играеха в Манчестър Сити през май 2007 година.

Бартън, който е известен като скандалджия и дори лежа в затвора преди време, твърди, че е набил Дабо, защото французинът първи му е посегнал, което се различава от досега известната версия, че роденият в Ливърпул футболист е започнал свадата.

„Знаете гледната точка на Осман Дабо, аз никога не съм казвал моята истина за случилото се, но той е този, който ме удари в гръб с ръка”, заяви Джоуи Бартън.

„Когато той направи това и аз го ударих. Така че той започна боя, не аз. Когато ме атакуват, аз се защитавам. Идвам от работническо семейство в Ливърпул и там, когато се биеш, правила няма. Трябва да се защитаваш.”

„Осман беше по-голям от мен, но така се случи. Бам, бам, бам и това беше краят. Истината е, че той започна и аз го довърших. Не съм чудовище, не обичам да се бия, но е човешко да се защитиш. Хората се защитават. Нали?”

„Разбира се, не реагирах по най-добрия начин, но аз съм човек. Ако някой ме удари, аз отвръщам като мъж. Аз не съм к**ва.”

„Честно казано Осман е малка п**ка. Там, откъдето идвам, когато се биеш, правила няма. Биеш се, докато свърши.”

„За всички други проблеми, които съм имал през кариерата си, съм отговорен аз. Когато влязох в затвора, вината си беше моя. Не трябваше да се оставям да бъда пиян в 5 сутринта в центъра на града. Беше глупаво.”

„След всеки бой не съм взимал нещата на сериозно. Мислех, че е минало нормално и когато се озовах в затвора си помислих „Oh, sh*t.”, заяви Джоуи Бартън, който има късмет, че след като излезе от затвора отново е футболист във Висшата лига на Англия.