Барселона подготвя невероятна оферта за квартета от Челси – Франк Лампард, Джон Тери, Ариен Робен и Микеал Есиен, твърди пресата в Каталуния.

Според вестник „Спорт” гръбнакът на лондонския отбор е афектиран от неуспехите в последно време и четиримата търсят ново предизвикателство.

Франк Лампард отдавна е спряган за преминаване в Испания, като полузащитникът е добре запознат с културата на тази страна от половинката си в живота, Елън Рийвс, която е именно от Барселона.

Капитанът Джон Тери също ще е идеално попълнение за пълната с пробойни отбрана на Барса. Преговорите на Тери за нов договор с Челси бяха прекратени, което дава нови надежди за „каталунците”, че могат да го изкушат с правилната оферта.

Ариен Робен от своя страна все още не може да намери търсеното признание на „Стамфорд бридж”, след като претърпя поредица от контузии. За холандеца има нестихващ интерес и от страна на Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, и дори Тотнъм. Барселона обаче разполага с богат арсенал от разнообразни атакуващи полузащитници, което поставя въпросителна върху евентуален трансфер на Робен.

Най-малко вероятна изглежда сделка с Микаел Есиен, който е сред най-добрите за Челси през този сезон. Той се представи на ниво както в халфовата линия, така и в защитата на „сините”. След трансфера му през 2005 година от Лион цената на ганаеца нарасна няколкократно и вече е 35 милиона евро.

Сред желаните от Барселона са още Габриел Милито от Сарагоса, халфът на Ливърпул Шаби Алонсо, бранителят на Арсенал Коло Туре, както и играещият под наем в Парма нападател на Манчестър Юнайтед Джузепе Роси.